Drijvend ziekenhuis

Namelijk vooruit, achteruit, naar links en naar rechts.


Mercy Ships, bringing hope and healing

Hoop en genezing brengen. Dat is het doel van de wereldwijde organisatie Mercy Ships. Ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers helpen de armste landen van de wereld door medische zorg te bieden. Door de jaren heen zijn al meer dan twee miljoen mensen geholpen door operaties en ontwikkelingsprojecten.

Op dit moment is er één groot ziekenhuisschip in de vaart; de Africa Mercy. Het grootste particulier varend ziekenhuis ter wereld. Een tweede schip wordt op dit moment gebouwd, de Global Mercy. Een tweede schip betekent dubbele hoop en dubbele impact.

Aan boord van de Africa Mercy ben ik, na eerst vier maanden Housekeeper geweest te zijn, werkzaam als Hoofd Receptionist. Het schip met normaal zo'n 400 personeelsleden aan boord kent talloze mogelijkheden om door te ontwikkelen en te groeien. Jaarlijks werken meer dan 1300 vrijwilligers uit meer dan 50 landen aan boord bij Mercy Ships. Van chirurgen en medische staf tot kapitein, koks, geluidstechnici, docenten, elektromonteurs, administratief medewerkers, winkelpersoneel, receptiemedewerkers en gastvrouwen. De bemanning brengt een enorm palet aan talent mee om een verschil te maken in de landen waar gewerkt wordt.

Dit alles wordt gedaan vanuit de opdracht van de Heere Jezus om er te zijn voor de allerarmsten, waar dan ook ter wereld. Op deze manier proberen we Gods liefde op een praktische manier aan de allerarmsten te laten zien. Zodat zij hoop krijgen, genezen worden, verbetering van kwaliteit van leven ontvangen en kennis mogen maken met het evangelie.

Wil je meer weten over Mercy Ships?

COVID-19

Ook Mercy Ships wordt geraakt door corona. Sinds maart 2020 ligt de Africa Mercy in Tenerife en wordt er op dit moment veel onderhoud uitgevoerd en verbeteringen aangebracht op het schip. Ondertussen worden er nieuwe trainingen ontwikkeld en helpt Mercy Ships partners in Afrikaanse landen bij de bestrijding van het virus, veelal door online training, donaties en aanvoer van benodigde materialen. Op Tenerife wachten we op de mogelijkheid om zodra de omstandigheden het toelaten terug te kunnen keren naar Senegal.

UPDATE: Sinds eind juni is de Africa Mercy te vinden op Gran Canaria in het Astican droogdok voor uitgebreide renovatie. We hopen en bidden dat we eind januari terug kunnen naar Afrika (Senegal) om de operaties voort te zetten.